Header Image
Home / Sophiapolder

Sophiapolder

Natuurgebied Sophiapolder heeft een gloednieuw bezoekerscentrum

De Sophiapolder is een zoetwatergetijden natuurgebied waar vele vogels en planten zich enorm thuis voelen. De vrijwillige schippers van het voetveer naar de Sophiapolder, varen van maart t/m oktober om bezoekers naar het eiland over te zetten. Je kunt over vlonders en de dijk een prachtige wandeling maken door of langs het gebied. Ook worden er regelmatig excursies gegeven door het Zuid-Hollands landschap.

Door veel bezoekers van het prachtige natuureiland Sophiapolder werd regelmatig aangegeven dat er behoefte was aan een plek voor meer uitleg over de polder in alle weersomstandigheden. Om in die behoefte te voorzien is destijds op initiatief van Ambacht Samen de Stichting Bezoekerspunt Sophiapolder opgericht. Niet zonder resultaat, want in samenwerking met het Zuid-Hollands Landschap, beheerder en eigenaar van de polder, is nu samen het bezoekerspunt gerealiseerd!

Op vrijdag 8 maart 2019 is het nieuwe bezoekerspunt op natuureiland Sophiapolder geopend. Met het onthullen van een beeld van kunstenares de Jong een Aalscholver, is het officieel geopend door biologe Froukje Esscher, Han Weber gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, burgemeester Jan Heijkoop van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht en Michiel Houtzagers directeur van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap. Het bezoekerspunt is een initiatief van Stichting Bezoekerspunt Sophiapolder in samenwerking met Stichting Het Zuid-Hollands Landschap en veel vrijwilligers.

Er is een prachtige een ruimte gecreƫerd waardoor je als bezoeker van het natuureiland nu zowel binnen als buiten van het prachtige gebied kunt genieten. Gastvrouwen bieden u in het bezoekerspunt graag een kopje koffie of thee aan en voor de kinderen limonade en er zijn toiletten.

Top